Prijzen microblading wenkbrauwen

Geen officiële tarieven in België

Prijzen in microblading zijn niet officieel in België. Bijgevolg bepaalt de professional haar/zijn tarieven.
Microblading is een recente techniek, eerder een oude techniek 'vernieuwd'. De microblading techniek kan je niet vergelijken met deze voor permanente make-up, uitgevoerd met een apparaat.
De handeling met de handen, polsen en vingers is als het ware een gymnastiek. Deze fijne techniek vergt heel wat intense oefening, vaak maanden, concentratie en ..oog voor detail. 
De kostprijs voor het 'correct' aanleren is behoorlijk hoog. Bovendien, voordat je microblading onder de knie hebt, duurt dit behoorlijk lang, vaak maanden...

Hoe onderscheid je echte microblading van amateurisme? See the difference, love the result !

Let op het klaar en duidelijk verschil tussen haartjes microbladen en streepjes trekken, of tramsporen tekenen. Gebogen haartjes microbladen is veel moelijker dan rechte strepen trekken. Echte microblading de 'hyperrealistische haartjes' onderscheidt zich van de rechte strepen. Zie je mooi gebogen haartjes in de wenkbrauwen op de foto's? Of zie je tramsporen, rechte lijnen, strepen, gehakkelde lijnen, ? Dit is dan geen microblading.

Zelf ben ik Microblading Phibrows artist sinds 2014. De opleiding bij Phi Academy is veruit dé topprofessionele opleiding voor microblading bij uitstek. Hier leerde ik de echte microblading van Master Branko himself. Tegenwoordig geeft hij geen opleidingen meer.

Volgende factoren bepalen de prijs van je behandeling in microblading:

  • de situatie van je wenkbrauwen: hebben je wenkbrauwen nog haartjes of lijd je aan alopecia. Met als gevolg veel of weinig (teken)werk
  • de huidige vorm van je wenkbrauw: heb je (te) veel geëpileerd, hebben je wenkbrauwen geen vorm omwille van genetische factoren, of andere
  • complexiteit van je huid: jonge of oude huid, verbrande huid, huid in minder goede omstandigheden omwille van een trauma, accident, etc
  • de voorgeschiedenis van je wenkbrauwen: een correctie van een uitgevoerde microblading of permanente make up  (zowel vorm als kleur)
  • de ervaring van je deskundige: dit is een belangrijk ingrediënt voor het welslagen van je microblading. Microblading vergt jaren ervaring en is niet zo eenvoudig als het lijkt.
  • keuze van pigment: een hoogkwalitatief pigment voor microblading is van essentieel belang
  • je levensstijl : douchen, sauna, hammam, zwemmen, zon, zonnebank zijn factoren die de houdbaarheid van je resultaat absoluut beïnvloeden

Toch nog even dit:

Primordiale voorwaarden hygiëne en infectiepreventie. Word je ontvangen in een geschikte, hygiënische werkplaats? Is de cabine of de praktijk ingericht volgens de courante hygiëne normen? Heb je een goed veilig gevoel wanneer je de praktijk of het instituut binnen wandelt? Of word je behandelt tussen stofferige nageltafels, in een slecht verluchte cabine, zonder correct daglicht, etc? Puilt de vuilbak uit, zie je een naaldcontainer, is de toilet netjes, ligt er tapijt of afwasbare tegels ? Tapijt is immers een broeihaard van bacteriën. Zie je ontsmettingsmiddelen ? Deze praktische zaken lijken voor jou waarschijnlijk 'normaal'. Maar in praktijk zijn deze hygiënische normen niet altijd courant. Dus let hierop zeker. Als dit niet in orde is, zal je resultaat gelijkaardig zijn.

Iemand die 'low cost' werkt, lage prijzen aanbiedt of bradeert, kan casi niet in orde zijn met de technische, hygiënische, sanitaire en tijdrovende aspecten die microblading inhoudt. Dit zijn belangrijke factoren om hygiënisch werk te garanderen en een infectie te beperken.

Ga te rade bij een deskundige !

Stel je vragen aan je specialist, deskundige. Zie je een certificaat hangen? Van wanneer dateert het ? Van 15 jaar geleden ?
Heb je foto's bekeken op social media?
Gebruikt zij een camera, zijn de naalden steriel verpakt, is de retouche begrepen in de prijs, etc? Al deze zaken, de opsomming hierboven, zijn noodzakelijk voor succes in microblading en kosten veel geld.

Kiezen voor betrouwbaarheid, tekenkunst, tijd, know-how, professionalisme, ervaring.. hiervoor betaal je een prijs.
Prijzen voor microblading starten vanaf 520 €, retouche inbegrepen na 4 weken.

Contacteer mij gerust voor een vrijblijvende consultatie.