Prijzen in microblading verschillen. Welke factoren bepalen de prijs?

Prijzen in microblading zijn niet officieel in België. De professional bepaalt zelf haar/zijn prijzen.

Microblading is een recente techniek, een oude techniek 'vernieuwd'. De microblading techniek kan je niet vergelijken met deze voor permanente make-up, uitgevoerd met een apparaat.
De handeling met de handen, polsen en vingers is als het ware een gymnastiek. Deze fijne techniek vergt heel wat intense oefening, vaak maanden, concentratie. En ..oog voor detail. 
De prijs voor het professioneel aanleren is behoorlijk hoog. Voordat je microblading onder de knie hebt, duurt dit behoorlijk lang, vaak maanden...

Hoe onderscheid je echte microblading van amateurisme? Van waar het verschil in prijzen? See the difference, love the result !

 • haartjes zijn gebogen, geen rechte strepen
 • de getekende wenkbrauw heeft een duidelijke structuur
 • vooraf is de wenkbrauw getekend. De vorm past bij je gelaat en persoonlijkheid

Let op het klaar en duidelijk verschil tussen haartjes microbladen en streepjes trekken, of tramsporen tekenen. Gebogen haartjes microbladen is veel moeilijker dan rechte strepen trekken. Echte microblading, de hyperrealistische haartjes, onderscheidt zich van de rechte strepen. Zie je mooi gebogen haartjes in de wenkbrauwen op de foto's? Of zie je tramsporen, rechte lijnen, strepen, gehakkelde lijnen? Dit is geen microblading.

Zelf ben ik Microblading Phibrows artist sinds 2014. De opleiding bij Phi Academy is dé top professionele opleiding voor microblading bij uitstek. Hier leerde ik microblading van Master Branko himself. Tegenwoordig geeft hij geen opleidingen meer.

Volgende factoren bepalen de prijzen van microblading:

 • de situatie van je wenkbrauwen: hebben je wenkbrauwen nog haartjes of lijd je aan alopecia. Veel of weinig (teken)werk?

 • de huidige vorm van je wenkbrauw: heb je (te) veel geëpileerd

 • hebben je wenkbrauwen geen vorm omwille van genetische factoren, of andere

 • complexiteit van je huid: jonge of oude huid, verbrande huid, huid in minder goede omstandigheden omwille van een trauma, accident, brandwonden, etc

 • de voorgeschiedenis van je wenkbrauwen: wil je een correctie van een uitgevoerde microblading of permanente make-up (zowel vorm als kleur)

 • de ervaring van je deskundige: dit is een belangrijk ingrediënt voor het welslagen van je microblading. Microblading vergt jaren ervaring en is niet zo eenvoudig als het lijkt

 • keuze van pigment: een hoog kwalitatief pigment voor microblading is van essentieel belang

 • je levensstijl: douchen, sauna, hammam, zwemmen, zon, zonnebank zijn factoren die de houdbaarheid van je resultaat absoluut beïnvloeden

Toch nog even dit

Primordiale voorwaarden voor microblading: hygiëne en infectiepreventie. Word je ontvangen in een geschikte, hygiënische ruimte? Is de cabine of de praktijk ingericht volgens de courante hygiëne normen? Heb je een goed veilig gevoel wanneer je de praktijk binnen wandelt? Of word je behandelt tussen stofferige nageltafels, in een slecht verluchte cabine, zonder correct daglicht, etc? Puilt de vuilbak uit, zie je een naaldcontainer, is de toilet netjes, ligt er tapijt of afwasbare tegels? Tapijt is immers een broeihaard van bacteriën. Zie je ontsmettingsmiddelen ? 

Deze praktische zaken lijken voor jou waarschijnlijk normaal. Maar in praktijk zijn deze hygiënische normen niet altijd courant. Dus let zeker hierop. Als dit niet in orde is, zal je resultaat gelijkaardig zijn.

Iemand die 'low cost' werkt, lage prijzen aanbiedt of bradeert, kan casi niet in orde zijn met de technische, hygiënische, sanitaire infrastructuur. Microblading is een tijdrovende activiteit. Microblading aan lage prijzen, daar is een reden voor.

Ga ten rade bij een deskundige!

Stel je vragen aan je specialist, deskundige. Zie je een certificaat hangen? Van wanneer dateert dit? Van 15 jaar geleden? Heb je foto's bekeken op social media?
Gebruikt zij een camera, zijn de naalden steriel verpakt, is de retouche begrepen in de prijs, etc? Al deze zaken, de opsomming hierboven, zijn noodzakelijk voor succes in microblading en zijn behoorlijke dure investeringen.

Kiezen voor betrouwbaarheid, ervaring, tekenkunst, tijd, know-how, professionalisme, .. hiervoor betaal je een prijs.
Prijzen voor microblading starten vanaf 550 €, retouche inbegrepen na 4 weken.
Ik wens vrijblijvend meer informatie, of een afspraak voor een kennismaking

Pers artikels

- Microblading, interview voor Het Laatste Nieuws, 12 augustus 2017

- Microblading, spontane vermelding van mijn praktijk door Marie Claire magazine, juni 2017  'Dank u wel Marie-Claire!'

- De perfecte wenkbrauwen laat je tatoeëren, educatief artikel in het Nieuwsblad december 2016