Microfeathering: see the difference love the result

De fijne trend microblading zet zich door.. naar Microfeathering. Beide een vorm van tatoeage voor natuurlijke wenkbrauwen.

Heb je behoefte aan natuurlijke wenkbrauwen? Geen opvallende wenkbrauwen? En wil je liefst jezelf herkennen?
Heb je geen wenkbrauwen (meer)? Lijd je aan alopecia? Haarverlies in de wenkbrauwen? Te veel geëpileerd? of gewoon verkeerd?
Zo een ongemakkelijke situatie geeft een deuk in je zelfvertrouwen. Je voelt je niet goed zonder wenkbrauwen. Ze zijn te bleek, te licht. Of te weinig haartjes? Herkenbaar?

Wat zou het betekenen als je weer wenkbrauwen hebt? Mooie, gevormde, volledige wenkbrauwen. Natuurlijk. Je voelt je onmiddellijk beter. Je straalt gewoon. Een boost in je zelfvertrouwen. Geen stress meer. Je kijkt weer fier in de spiegel.

Overweeg je microfeathering? Maak vrijblijvend een afspraak. Ik bekijk de mogelijkheden samen met je.

Hoe werkt het? Wat is Microfeathering?
Voor microfeathering is geen apparaat nodig. Dit specialisme wordt met een manuele pen uitgevoerd. Elk specialisme heeft haar eigen techniek. Het verschil zie je in het resultaat
Bij Microfeathering ga je voor stoere, wilde wenkbrauwen.
Bij toepassinq van microblading krijg je gesofisticeerde wenkbrauwen.

Beide technieken bereiken een enorm succes omwille van de natuurlijke resultaten.

Microfeathering

Is stoer, wild, niet gesofisticeerd. De wilde look past bij natuurlijke types. Meestal dragen deze types weinig make-up. Haartjes zijn nonchalant getekend. Met minder structuur als bij microblading.

Microfeathering is ook een verfijnde vorm tatoeage
Dit gebeurt met een manuele pen. Met steriele, ultrafijne naaldjes. De pen die je handmatig bedient, dus zonder elektrisch apparaat. De naalden zijn flinterdun waardoor de haartjes die je tatoeëert in de wenkbrauwen, zeer fijn zijn. Fijner dan bij het gebruik van een permanente make-up apparaat, of een tatoeëer apparaat. Microfeathering brengt pigment onder de huid met een soort van glijdende, vegende beweging (sweeping stroking motion). De beweging voelt als een vedertechniek.

Hoe ga ik te werk?

Vooraf teken ik met een potlood jouw wenkbrauw in detail. Een aangepaste stijl voor elke vrouw, man. Ongeacht de etnische afkomst, leeftijd, of type huid. Fijne haartjes-patronen voor alopecia patiënten, resulteren in mooie wenkbrauwen.
Elk man of vrouw, heeft zijn/haar eigen stijl van wenkbrauw. Ik teken de wenkbrauw die bij u past, waarbij ik je persoonlijkheid respecteer.
Hiervoor houd ik rekening met:
-de expressie je gelaat
-de dikte en de lengte van je wenkbrauwen
-asymmetrieën
-jouw persoonlijkheid

De richting van de haartjes is belangrijk. We modelleren de wenkbrauwen.
Voor een individuele modellering van de wenkbrauw zijn een stevig inzicht, kennis, zin voor artistieke tekening, manipulatie van de handtool, essentieel.
Ik analyseer grondig het kapsel van je wenkbrauwen. Elke wenkbrauw is anders en de stijl is niet altijd dezelfde.

Met deze persoonlijke gegevens sculpteer ik wenkbrauwen die bij je persoonlijkheid passen.

Wil je meer weten: genezing, indicaties, doe het pijn?, etc

Contacteer mij gerust voor een vrijblijvende consultatie, of stuur een mailtje
t. +32 477 20 64 45

Welkom bij Microblading.be - waar jouw stralende glimlach onze missie is!

Heb je genoeg van het dagelijkse geteken van je wenkbrauwen? Voel je je niet zelfverzekerd met dunne of ongelijkmatige wenkbrauwen? Maak je geen zorgen, want wij hebben de perfecte oplossing voor jou! Bij Microblading.be begrijpen we dat prachtig gevormde wenkbrauwen een wereld van verschil kunnen maken in je uitstraling.

Wat is microblading precies? Het is een verfijnde techniek waarbij we met de hand natuurlijk ogende wenkbrauwhaartjes nabootsen. Onze zorgvuldig gekozen pigmenten voldoen aan de hoogste hygiënische normen, EU-voorschriften, en aan de nieuwe Reach-verordening van Reach 2022, zodat je met een gerust hart aan je schoonheidsreis kunt beginnen.

Bij Microblading.be draait alles om jou. Tijdens een persoonlijke consultatie luister ik aandachtig naar jouw verhaal en geef ik professioneel advies. Samen bespreken we de perfecte kleur, vorm en stijl die bij jouw gezicht passen. Of je nu een natuurlijke look wilt of een meer gedurfde uitstraling, wij hebben de expertise om jouw wensen werkelijkheid te maken.

Wat ons onderscheidt? Mijn passie voor schoonheid en precisie, gesteund door jarenlange ervaring en continue bijscholing bij internationale topexperts. Mijn liefde voor kleur en vormgeving is diep geworteld in mijn familiegeschiedenis, en ik beschouw mijn werk als een ware artistieke passie. Sinds 1998 heb ik vrouwen en mannen geholpen hun zelfvertrouwen terug te vinden, en ik kan niet wachten om hetzelfde voor jou te doen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je meer informatie of een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij Microblading.be zijn prachtige wenkbrauwen slechts een stap verwijderd. Laten we samen aan jouw stralende nieuwe look werken!

Contactpersoon voor microblading: het eerste contact is voor jezelf

Een consultatie, intake is aangeraden en wettig verplicht

Het is uiterst belangrijk voor jezelf, om kennis te maken met mij, hygiëne infrastructuur, etc.

Er kunnen immers contra indicaties zijn. Je kan vragen stellen, ik kan je huidconditie, wenkbrauwen bekijken, advies geven, etc
Kan ik je -realistische-verwachtingen invullen?

Een afspraak voor een behandeling

Na de consultatie kan je een afspraak maken voor de behandeling. Dit kan ter plaatse of per mail.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat je wilt weten over Microblading: Risico's, Genezing, Nazorg, Indicaties, Contra-indicaties, en meer!

Algemene Informatie

Wat is microblading? Is microblading permanente make-up? Tatoeage?

Microblading is een verfijnde techniek waarbij met een handmatige pen en steriele naaldjes hyperrealistische haartjes worden nagebootst. Ja, microblading is een vorm van tatoeage, een verfijnde permanente make-up.

Wetgeving

Hoe bereid ik me voor?

Je mag met je eigen make-up en potloden naar de consultatie komen, zodat ik een idee krijg van hoe jij je wenkbrauwen graag wilt. Samen bekijken we de mogelijkheden, en ik geef je professioneel advies.

Is microblading pijnlijk?

Afhankelijk van je persoonlijke pijngrens kan de behandeling als pijnlijk of eerder beperkt pijnlijk worden ervaren. Prikkelingen zijn normaal tijdens de behandeling, en ik gebruik een efficiënte en wettige verdoving om het comfort te verhogen.

Risico's en Nazorg

Hoe verloopt de genezing?

Je kunt na de behandeling lokale gevoeligheid, tintelingen en roodheid ervaren. Het is belangrijk om een helende zalf dagelijks aan te brengen en de korstjes/velletjes niet te krabben voor optimaal resultaat. De genezing verloopt meestal vlot.

Dag 1-10 dagen na de behandeling:

De kleur is intens. De fijne velletjes of korstjes verdwijnen na 3-7 dagen, afhankelijk van je genezing. Je kunt gewoon autorijden. Vermijd water, shampoo, zeep, of andere producten op de wenkbrauwen tijdens de genezing. Na 4-6 weken kom je terug voor een bijwerking, inbegrepen in de prijs.

Voordelen en Nadelen van Microblading

Voordelen van microblading:

 • Geen potloden meer nodig.
 • Natuurlijke hyperrealistische wenkbrauwen.
 • Volle wenkbrauwen, haartje per haartje getekend.
 • Wenkbrauwen zijn op de juiste manier hertekend.
 • Ideaal voor mensen met een allergie voor natuurlijke make-up.
 • Elke dag stralen met minimale inspanning.
 • Asymmetrie wordt lichtjes gecorrigeerd.
 • Littekens in de wenkbrauw worden gecamoufleerd.
 • Tijdsbesparing.

Nadelen van microblading:

 • De behandeling kan als pijnlijk worden ervaren, maar ik gebruik een efficiënte verdoving om dit te minimaliseren.
 • Het resultaat moet jaarlijks worden bijgewerkt, wat normaal is.
 • Indien niet professioneel uitgevoerd, kan het moeilijk zijn om microblading te verwijderen.

Waarop te letten?

Kies een ervaren expert die deze techniek dagelijks uitvoert. Bekijk foto's op de website en sociale media. Let op de hygiëne in de praktijk. Een professionele uitstraling en een goed gevoel bij de expert zijn cruciaal.

Veiligheid en Hygiëne

Indien professioneel uitgevoerd, is microblading volkomen veilig. Ik gebruik professioneel materiaal, veilige pigmenten en wettige verdoving. Alle behandelingen worden uitgevoerd in optimale hygiënische omstandigheden, conform de normen van FOD Gezondheid. Onze pigmenten aan de nieuwe Reach-verordening van Reach 2022

Indicaties en Contra-indicaties

Indicaties:

 • Geen wenkbrauwen meer hebben.
 • Asymmetrie in de wenkbrauwen.
 • Lokaal of volledig haarverlies (alopecia).
 • Moeite hebben met tekenen of geduld verliezen.
 • Allergisch zijn voor conventionele make-up.
 • Gezichts- of motorische problemen hebben.

Contra-indicaties:

Tijdens de consultatie bespreken we of de behandeling geschikt is, afhankelijk van factoren zoals zwangerschap, medicatiegebruik, huidaandoeningen en leeftijd (onder 18 jaar vereist ouderlijke toestemming).

Complicaties

Infecties kunnen altijd optreden, zelfs onder de beste hygiënische omstandigheden. Daarom werk ik uitsluitend met steriele naalden en optimale hygiëne. Controleer of de professional de verplichte hygiënecursus heeft gevolgd voor gemoedsrust.

Behandeling en Nazorg

Duur van de behandeling:

De behandeling duurt ongeveer 2-3 uur, dus neem de tijd. Je kunt direct na de behandeling naar huis rijden, zonder gezwollen ogen of ongemak.

Na de behandeling:

Er zijn geen bijwerkingen na de behandeling, aangezien er geen medicatie wordt gebruikt. Het resultaat houdt doorgaans ongeveer 1 jaar, afhankelijk van factoren zoals opvolging van instructies, zonblootstelling, medicatie-invloeden en hormonale veranderingen.

De kleur is donker na de behandeling:

Direct na de behandeling lijkt de kleur donkerder dan verwacht, wat normaal is. In de weken na de behandeling zal de kleur geleidelijk aan lichter worden tot het gewenste resultaat bereikt is.

Voor verdere vragen of om een vrijblijvende consultatie te plannen, kun je me bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het is wettelijk verplicht om eerst een consultatie te hebben alvorens een behandeling te boeken. We kijken ernaar uit om je te helpen stralen met prachtige wenkbrauwen!

Prijzen in microblading verschillen. Welke factoren bepalen de prijs?

Prijzen in microblading zijn niet officieel in België. De professional bepaalt zelf haar/zijn prijzen.

Microblading is een recente techniek, een oude techniek 'vernieuwd'. De microblading techniek kan je niet vergelijken met deze voor permanente make-up, uitgevoerd met een apparaat.
De handeling met de handen, polsen en vingers is als het ware een gymnastiek. Deze fijne techniek vergt heel wat intense oefening, vaak maanden, concentratie. En ..oog voor detail. 
De prijs voor het professioneel aanleren is behoorlijk hoog. Voordat je microblading onder de knie hebt, duurt dit behoorlijk lang, vaak maanden...

Hoe onderscheid je echte microblading van amateurisme? Van waar het verschil in prijzen? See the difference, love the result !

 • haartjes zijn gebogen, geen rechte strepen
 • de getekende wenkbrauw heeft een duidelijke structuur
 • vooraf is de wenkbrauw getekend. De vorm past bij je gelaat en persoonlijkheid

Let op het klaar en duidelijk verschil tussen haartjes microbladen en streepjes trekken, of tramsporen tekenen. Gebogen haartjes microbladen is veel moeilijker dan rechte strepen trekken. Echte microblading, de hyperrealistische haartjes, onderscheidt zich van de rechte strepen. Zie je mooi gebogen haartjes in de wenkbrauwen op de foto's? Of zie je tramsporen, rechte lijnen, strepen, gehakkelde lijnen? Dit is geen microblading.

Zelf ben ik Microblading Phibrows artist sinds 2014. De opleiding bij Phi Academy is dé top professionele opleiding voor microblading bij uitstek. Hier leerde ik microblading van Master Branko himself. Tegenwoordig geeft hij geen opleidingen meer.

Volgende factoren bepalen de prijzen van microblading:

 • de situatie van je wenkbrauwen: hebben je wenkbrauwen nog haartjes of lijd je aan alopecia. Veel of weinig (teken)werk?

 • de huidige vorm van je wenkbrauw: heb je (te) veel geëpileerd

 • hebben je wenkbrauwen geen vorm omwille van genetische factoren, of andere

 • complexiteit van je huid: jonge of oude huid, verbrande huid, huid in minder goede omstandigheden omwille van een trauma, accident, brandwonden, etc

 • de voorgeschiedenis van je wenkbrauwen: wil je een correctie van een uitgevoerde microblading of permanente make-up (zowel vorm als kleur)

 • de ervaring van je deskundige: dit is een belangrijk ingrediënt voor het welslagen van je microblading. Microblading vergt jaren ervaring en is niet zo eenvoudig als het lijkt

 • keuze van pigment: een hoog kwalitatief pigment voor microblading is van essentieel belang

 • je levensstijl: douchen, sauna, hammam, zwemmen, zon, zonnebank zijn factoren die de houdbaarheid van je resultaat absoluut beïnvloeden

Toch nog even dit

Primordiale voorwaarden voor microblading: hygiëne en infectiepreventie. Word je ontvangen in een geschikte, hygiënische ruimte? Is de cabine of de praktijk ingericht volgens de courante hygiëne normen? Heb je een goed veilig gevoel wanneer je de praktijk binnen wandelt? Of word je behandelt tussen stofferige nageltafels, in een slecht verluchte cabine, zonder correct daglicht, etc? Puilt de vuilbak uit, zie je een naaldcontainer, is de toilet netjes, ligt er tapijt of afwasbare tegels? Tapijt is immers een broeihaard van bacteriën. Zie je ontsmettingsmiddelen ? 

Deze praktische zaken lijken voor jou waarschijnlijk normaal. Maar in praktijk zijn deze hygiënische normen niet altijd courant. Dus let zeker hierop. Als dit niet in orde is, zal je resultaat gelijkaardig zijn.

Iemand die 'low cost' werkt, lage prijzen aanbiedt of bradeert, kan casi niet in orde zijn met de technische, hygiënische, sanitaire infrastructuur. Microblading is een tijdrovende activiteit. Microblading aan lage prijzen, daar is een reden voor.

Ga ten rade bij een deskundige!

Stel je vragen aan je specialist, deskundige. Zie je een certificaat hangen? Van wanneer dateert dit? Van 15 jaar geleden? Heb je foto's bekeken op social media?
Gebruikt zij een camera, zijn de naalden steriel verpakt, is de retouche begrepen in de prijs, etc? Al deze zaken, de opsomming hierboven, zijn noodzakelijk voor succes in microblading en zijn behoorlijke dure investeringen.

Kiezen voor betrouwbaarheid, ervaring, tekenkunst, tijd, know-how, professionalisme, .. hiervoor betaal je een prijs.
Prijzen voor microblading starten vanaf 550 €, retouche inbegrepen na 4 weken.
Ik wens vrijblijvend meer informatie, of een afspraak voor een kennismaking

Pers artikels

- Microblading, interview voor Het Laatste Nieuws, 12 augustus 2017

- Microblading, spontane vermelding van mijn praktijk door Marie Claire magazine, juni 2017  'Dank u wel Marie-Claire!'

- De perfecte wenkbrauwen laat je tatoeëren, educatief artikel in het Nieuwsblad december 2016